מערכות סולאריות ביתיות - שאלות ותשובות
מערכת סולארית ביתית היא מערכת בה ניתן להפיק חשמל מאור השמש, להזרים אותו לרשת החשמל הארצית ולחסוך בעלות החשמל הביתי. הפאנלים הסולאריים (תאים פוטו וולטאיים) המותקנים על גג הבית מייצרים חשמל DC אשר הופך דרך הממירים לחשמל AC. החשמל מוזרם לרשת החשמל של חברת החשמל דרך מונה. במערכת ביתית המונה הוא דו כיווני כלומר יודע לספור כמה חשמל הבית צורך וכמה חשמל המערכת הסולארית מייצרת. בחשבון החשמל תראו קיזוז. על העודפים (חשמל שייצרתם בעודף) מקבלים, נכון להיום, 48 אגורות לקילו ואט.
קיימים מספר משתנים המשפיעים על תמחור מערכת סולארית ביתית בינם גודל הגג, סוג הגג (בטון או רעפים), סוג הממיר אותו בחרתם ופרמטרים נוספים. באופן גס ניתן לומר כי לגג עליו מותקנים פאנלים סולאריים בהספק של 20 קילואט (שטח של כ 150 מ”ר) ההתקנה תעלה החל מ 4,600 ₪ לקילוואט מותקן . הרווח השנתי הצפוי ממערכת סולארית ביתית לגג בסדר גודל כזה הוא כ 16,320 ₪ בשנה (החישוב יוסבר בתשובה הבאה) כלומר תוך שש וחצי שנים ההשקעה במערכת מוחזרת ויש עוד כ 18.5 שנים בהם אתם גם מרוויחים וגם תורמים לסביבה!
חשוב לציין כי גם אם אין לכם סכום נזיל לרכישה והתקנה של מערכת סולארית ביתית עדיין ניתן להתקדם בתהליך – מכיוון שהתקנת מערכות סולאריות הן הליך די פופולארי בישראל, כמעט כל הבנקים מציעים מסלולי מימון לצורך העניין, חלקם אפילו במימון מלא!
כמובן שהרווח תלוי בגודל המערכת הסולארית שהתקנתם, הקיזוז מול הצריכה החודשית שלכם ועוד. באופן כללי, על מנת לחשב רווחים ממערכת סולארית בייתית ניתן להשתמש במחשבון המיוחד שפיתחנו עבורכם
שטח הגג שלך/פרגולה מעל 80 מטר?
הגג נקי מצל (או יש בו צל מועט)?
יש טופס 4 למבנה?
אם ענית כן לשלוש השאלות הגג שלך בהחלט יכול להתאים! אתה מוזמן ליצור איתנו קשר.
נכון לכתיבת שורות אלו החוזה מול חברת חשמל הוא ל 25 שנים בתעריף של 0.48 ₪ לכל קילוואט לאחר הקיזוז מול החשמל אותו צרכתם. בעבר הסכום שהתקבל היה משמעותית גבוה יותר ולכן כדאי למהר ו”ללכוד” את המחיר שמציעה היום חברת החשמל מכיוון שהוא עלול להשתנות בעתיד.
מערכת סולארית ביתית מורכבת מארבעה רכיבים עיקריים: פאנלים, ממירים, כבילה, ציוד חשמלי.
פאנלים סולארים – החלק העיקרי של המערכת, התאים הפוטו וולטאים אותם אנו מתקינים על גג הבית או על הפרגולה. אנו מקפידים להשתמש רק בפאנלים סולאריים של חברות בדירוג Tier1 , חברות מובילות עם מוצרים איכותיים.
ממירים – בנוסף לתפקידם כממירי מתח מ DC ל AC, בעזרת הממירים ניתן לנטר ולעקוב אחר תקינות המערכת וכך לשפר את הביצועים של המערכת הסולארית כולה. אנו עובדים עם כל חברות הממירים ובין השאר עם ממירים תוצרת Solar Edge המאפשרים למקסם את תפוקת החשמל המיוצר תודות לפתרון החכם שלהם (ע”י שימוש באופטימייזרים), גם כשיש מעט צל. פרט לסולאר אדג’, אנו עובדים גם עם ממירים של SMA, KACO, ABB ועוד
כבילה – אנו עובדים עם כבילה ייעודית לחשמל AC ו DC לפי התקנים של חברת החשמל.
ציוד חשמלי – אנו עובדים עם ציוד חשמלי של חברת ABB, אחת מחברות החשמל הגדולות בעולם וכמובן בכפוף לתקינה.
ישנם מספר שלבים בהליך ההתקנה והחברה שלנו מבצעת עבורכם את כל התהליך – משלב הרישום ועד החיבור. כל התהליך מלווה על ידי קונסטרוקטור וחשמלאי מורשה כדי לוודא את בטיחות המערכת המותקנת.
השלבים העיקריים בהתקנת מערכת סולארית ביתית:
- רישום באתר חברת חשמל
- הגשת מסמכים
- קבלת אישור התקנה
- התקנת המערכת על הגג
- הגשת ניירת למשרד התשתיות
- הגשת מסמכים שהתקבלו לחברת החשמל וקבלת תאריך חיבור
- חיבור המערכת
- קבלת חוזה מחברת חשמל
כמובן שכל מקרה לגופו אך בהנחה שאין נתון חריג כלשהוא, מרגע חתימת חוזה מולנו ועד השלב האחרון של החיבור מדובר בכ 3-4 חודשים. מעניין לציין כי ההתקנה הפיזית של הפאנלים הסולאריים לוקחת בסך הכל כיומיים (לגג סטנדרטי). רוב הזמן אותו תדרשו להמתין הוא בגלל בירוקרטיה…
מערכת סולארית ביתית יכולה להחזיק שנים רבות. הבסיס לתחזוק טוב של המערכת הוא ניטור (דרך אפליקציה ייעודית במחשב או בסמארטפון). כל ממיר מגיע עם אפשרות לניטור ומעקב אחר התפוקה. ניטור רציף יעזור לכם לזהות אם יש בעיה באחד הפאנלים ולפעול בהתאם.
בנוסף לניטור, יש לשטוף את הפאנלים בחודשי הקיץ עם מים רכים. ניתן להעזר בחברות חיצוניות, במתזים או אפילו לעשות זאת לבד (בזהירות כמובן ורק אם הגג שלכם מאפשר זאת).
אחת לשנה יש להזמין חשמלאי על מנת לוודא כי הכל תקין.
חברת ירוק פרויקטים מציעה אחריות של שנה על ההתקנה. מעבר לזאת, לפאנלים הסולאריים אחריות יצרן של 25 שנה, לממירי SOLAR EDGE אחריות של 12 שנה על הממיר ו 25 שנה על האופטימייזרים, לשאר הממירים אחריות של 10 שנים.
כשבאים לבחור חברה להתקנת מערכת סולארית ביתית כדאי לבחון את הפרמטרים הבאים:
מפרט הציוד: האם הפאנלים המוצעים של חברות מוכרות וידועות? האם הממירים של חברות מובילות? האם כל הציוד עומד בתקינה?
נסיון: מה הותק והניסיון של חברת ההתקנה? כמה פרוייקטים בצעו ובאיזה סדר גודל? חברתנו פעילה בתחום האנרגיה המתחדשת משנת 2008 ומאחורינו מאות פרוייקטים מוצלחים במגזר המסחרי ובמגזר הפרטי.
אחריות: מה האחריות על החלקים השונים במערכת? על ההתקנה?
מחיר: מה עלות התקנת המערכת? האם יש עלויות נסתרות?
יציבות פיננסית: כדאי לבחור בחברה ותיקה עם איתנות פיננסית מוכחת שתהיה נוכחת שנים לאחר ההתקנה ולא תעלם מהשטח.